Nieuws

Houd de zuiderlingen vast

Het verhaal van de Hamel Heerlijkheid

Wist u dat Hendrick Hamel meer dan alleen Korea ontdekt heeft?

Voor het eerst in de geschiedenis vertelt Roy Grünewald als stadsomroeper het verhaal van een heel bijzondere koek, die Hendrick Hamel (gespeeld door Ferdinand Biesheuvel) in Korea heeft leren bakken. Dit recept is doorgegeven aan de voorouders van onze eigen Bakker Bas (gespeeld door Bakker Bas). Deze koek kreeg de naam ‘Hamel Heerlijkheid’ is nu te koop in zijn winkel.

Ga zitten en geniet van dit nooit vertelde, waargebeurde verhaal van een heerlijke koek.

2020 Productie Bart van Genugten

My name is Bart a Dutch travel vlogger and YouTube documentary filmmaker living in Korea. My travel videos explore unique, strange and unknown places with the goal to widen the perspective of my viewers. The stories I tell are about people, culture, history and anything else I find interesting. I just follow my curiosity.

Gorcumse Geheimen: De geest in het Hamelhuis

In het Hamelhuis, waakt een geest… Een geest van de huishoudster van Hendrick Hamel. In de verre reis die hij maakte, bleef zij alleen en verliefd achter. In dit ‘Gorcumse Geheim’ vertelt Roy Grünewald het tragische en beangstigende verhaal van deze vrouw. Esmay Usmany speelt niet alleen de rol van deze geest, maar zingt ook […]

A dutchman discovered korea?

Student Emmalie Ermstrang gaat in Korea studeren en komt Hendrick Hamel op het spoor.