home-button-nieuws

Nieuws

Roel-Mulder---Strip-Hendrik-Hamel---Aankondiging

Museum brengt spannende strip over Hendrick Hamel

1 t/m 31 augustus 2023
Dit jaar is het 370 jaar geleden dat Gorcumer Hendrick Hamel strandde op de Koreaanse kust. Niet helemaal een rond getal, maar dat weerhoudt het Hendrick Hamelmuseum er niet van om uit te pakken met een spannend stripverhaal over deze gebeurtenis. De strip is vanaf 1 augustus 2023 te volgen op de website en Facebook van het museum, en vanaf ‘Hameldag’ 19 augustus in zijn geheel in het museum te zien.
flyer-Hameldag-2023-1

Hameldag 2023

Op zaterdag 19 augustus, organiseert het museum van 11:00 - 17:00 uur een feestelijke dag, de jaarlijkse Hameldag. Bezoekers worden ontvangen met muziek, drankjes en hapjes.
Theatergroep BISonder verzorgt rondleidingen waarbij de gasten, op theatrale wijze, worden meegenomen in Hamels avontuur: vanaf de dramatische schipbreuk, via wonderbaarlijke ontmoetingen, tot de ontsnapping uit gevangenschap in Korea.
Manivesta - Agnes de Kok aan het werk

Manivesta in het Hendrick Hamel Museum

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni neemt het Hendrick Hamel Museum deel aan de Gorcumse kunstmanifestatie Manivesta. Kunstenaars presenteren dan hun werk in woningen, tuinen en historisch panden. In het museum is een bijzondere installatie te zien van Agnes de Kok (Hardinxveld-Giessendam, 1957).
Kunstenaars Jaap Hartman en Jeesun Mo samen in het Hendrick Hamel Museum bij hun werk.Cor de Kock

Kunstenaars Jaap en Jeesun wonen 8000 kilometer uit elkaar: hun liefde voor de natuur brengt hen samen

Een ontdekkingsreiziger heeft hen samengebracht: Jaap Hartman uit een Brabants dorpje en Jeesun Mo uit een Koreaanse metropool. Beiden zijn 72 jaar jong, kunstenaar en houden voor het eerst samen een expositie. ,,Dit wilden we al veel eerder, maar er kwam een pandemie tussen.’’
hendrick-hamel-museum-kerstconcert-2022-4-vocaal

4 Vocaal zingt internationale kerstmuziek

Op zaterdag 17 december en zondag 18 december organiseren wij een kerstconcert. 4 Vocaal neemt u mee in een verhaal met internationale kerstmuziek. Er zijn onder andere Spaanse, Argentijnse, Chileense, Koreaanse, Nederlandse, Engelse en Vlaamse songs te horen. Een programma met kerstmuziek in diverse stijlen.