home-button-nieuws

Nieuws

koning Willem-Alexander staatsbanket-staatsbezoek-yoon-suk-yeol

Toespraak koning Willem-Alexander over Hendrick Hamel

Op 12 december 2023 hield Koning Willem-Alexander een toespraak bij het staatsbanket ter gelegenheid van het staatsbezoek van president Yoon Suk Yeol van de Republiek Korea in het Koninklijk Paleis te Amsterdam.
4 Vocaal zingt internationale winterliederen - poster winterconcert

4 Vocaal zingt internationale winterliederen

Op zondag 10 december organiseert het Hendrick Hamel Museum twee concerten.
4 Vocaal neemt u mee op een muzikale winterreis, met de mooiste liederen in diverse genres uit haar internationale repertoire.
Roel-Mulder---Strip-Hendrik-Hamel---Aankondiging

Museum brengt spannende strip over Hendrick Hamel

1 t/m 31 augustus 2023
Dit jaar is het 370 jaar geleden dat Gorcumer Hendrick Hamel strandde op de Koreaanse kust. Niet helemaal een rond getal, maar dat weerhoudt het Hendrick Hamelmuseum er niet van om uit te pakken met een spannend stripverhaal over deze gebeurtenis. De strip is vanaf 1 augustus 2023 te volgen op de website en Facebook van het museum, en vanaf ‘Hameldag’ 19 augustus in zijn geheel in het museum te zien.
flyer-Hameldag-2023-1

Hameldag 2023

Op zaterdag 19 augustus, organiseert het museum van 11:00 - 17:00 uur een feestelijke dag, de jaarlijkse Hameldag. Bezoekers worden ontvangen met muziek, drankjes en hapjes.
Theatergroep BISonder verzorgt rondleidingen waarbij de gasten, op theatrale wijze, worden meegenomen in Hamels avontuur: vanaf de dramatische schipbreuk, via wonderbaarlijke ontmoetingen, tot de ontsnapping uit gevangenschap in Korea.
Manivesta - Agnes de Kok aan het werk

Manivesta in het Hendrick Hamel Museum

Op zaterdag 24 en zondag 25 juni neemt het Hendrick Hamel Museum deel aan de Gorcumse kunstmanifestatie Manivesta. Kunstenaars presenteren dan hun werk in woningen, tuinen en historisch panden. In het museum is een bijzondere installatie te zien van Agnes de Kok (Hardinxveld-Giessendam, 1957).