home-button-nieuws

Nieuws

Kunstenaars Jaap Hartman en Jeesun Mo samen in het Hendrick Hamel Museum bij hun werk.Cor de Kock

Kunstenaars Jaap en Jeesun wonen 8000 kilometer uit elkaar: hun liefde voor de natuur brengt hen samen

Een ontdekkingsreiziger heeft hen samengebracht: Jaap Hartman uit een Brabants dorpje en Jeesun Mo uit een Koreaanse metropool. Beiden zijn 72 jaar jong, kunstenaar en houden voor het eerst samen een expositie. ,,Dit wilden we al veel eerder, maar er kwam een pandemie tussen.’’
hendrick-hamel-museum-kerstconcert-2022-4-vocaal

4 Vocaal zingt internationale kerstmuziek

Op zaterdag 17 december en zondag 18 december organiseren wij een kerstconcert. 4 Vocaal neemt u mee in een verhaal met internationale kerstmuziek. Er zijn onder andere Spaanse, Argentijnse, Chileense, Koreaanse, Nederlandse, Engelse en Vlaamse songs te horen. Een programma met kerstmuziek in diverse stijlen.
nieuws-commemoration-day-2022

Commemoration Day 2022

We kijken terug op een geslaagde commemoration day. Na 2 jaar kon het gelukkig weer op de vertrouwde manier in De Rijp worden gevierd. Burgemeester Anja Schouten (Alkmaar), de Ambassadeur van Zuid-Korea Mr. Yeondoo Jeong en Guus Hiddink (in het Koreaans Hie Dung-Gu) waren hierbij aanwezig.
nieuws-hendrick-hameldag-2022

Jaarlijkse Hendrick Hameldag

In het Hendrick Hamel Museum, aan de Kortendijk in Gorinchem maak je kennis met Gorcumer Hendrick Hamel, die in 1653 als scheepsboekhouder voor de VOC naar Japan voer en op de kust van Korea schipbreuk leed. Zonder het ‘journael’ van zijn reis zou de wereld nog eeuwenlang niets hebben gehoord van dit land. Daarom wordt de Hamel wel gezien als ‘de ontdekker van Korea’.
Onthulling in Gorinchem

Bijna vier eeuwen nadat de ontmoeting plaatsvond tussen Jan Janszn. Weltevree en Hendrick Hamel op het eiland Jeju in Korea, komen Jan Janszn. Weltevree en Hendrick Hamel weer samen in het Hendrick Hamel Museum te Gorinchem. De onthulling heeft 11 juni jl. plaatsgevonden in het Hendrick Hamel Museum, Kortendijk 67, 4201 KS Gorinchem.