home-button-nieuws

Nieuws

hendrick-hamel-museum-kerstconcert-2022-4-vocaal

4 Vocaal zingt internationale kerstmuziek

Op zaterdag 17 december en zondag 18 december organiseren wij een kerstconcert. 4 Vocaal neemt u mee in een verhaal met internationale kerstmuziek. Er zijn onder andere Spaanse, Argentijnse, Chileense, Koreaanse, Nederlandse, Engelse en Vlaamse songs te horen. Een programma met kerstmuziek in diverse stijlen.
nieuws-commemoration-day-2022

Commemoration Day 2022

We kijken terug op een geslaagde commemoration day. Na 2 jaar kon het gelukkig weer op de vertrouwde manier in De Rijp worden gevierd. Burgemeester Anja Schouten (Alkmaar), de Ambassadeur van Zuid-Korea Mr. Yeondoo Jeong en Guus Hiddink (in het Koreaans Hie Dung-Gu) waren hierbij aanwezig.
nieuws-hendrick-hameldag-2022

Jaarlijkse Hendrick Hameldag

In het Hendrick Hamel Museum, aan de Kortendijk in Gorinchem maak je kennis met Gorcumer Hendrick Hamel, die in 1653 als scheepsboekhouder voor de VOC naar Japan voer en op de kust van Korea schipbreuk leed. Zonder het ‘journael’ van zijn reis zou de wereld nog eeuwenlang niets hebben gehoord van dit land. Daarom wordt de Hamel wel gezien als ‘de ontdekker van Korea’.
Onthulling in Gorinchem

Onthulling in Gorinchem

Bijna vier eeuwen nadat de ontmoeting plaatsvond tussen Jan Janszn. Weltevree en Hendrick Hamel op het eiland Jeju in Korea, komen Jan Janszn. Weltevree en Hendrick Hamel weer samen in het Hendrick Hamel Museum te Gorinchem. De onthulling heeft 11 juni jl. plaatsgevonden in het Hendrick Hamel Museum, Kortendijk 67, 4201 KS Gorinchem.
kranslegging-schaarsbergen

Kranslegging Schaarsbergen

Op dinsdag 31 mei 2022 kon ook weer de reünie van de Koreaveteranen op de Oranjekazerne in Schaarsbergen gehouden worden. Het toen pas-opgerichte Regiment Van Heutsz kreeg in 1950 het detachement onder zich dat in Verenigde Naties verband deel zou nemen aan de oorlog in Korea. Na vele wisselingen in opdrachten heeft het regiment nu o.a. de taak de traditie van de Korea strijders, de NPVN, voort te zetten.