Werken bij het Hendrick Hamel Museum

Alle medewerkers in het Hendrick Hamel Museum werken op vrijwillige basis en krijgen daar geen vergoeding voor.

Het is ons gezamenlijke doel het reisverhaal “Journael” en de persoon Hendrick Hamel levend te houden en een vaste plek te geven in de Nederlandse geschiedenis.

Vrijwilligers gezocht!

Het Hendrick Hamel Museum in Gorinchem draait op een team van betrokken vrijwilligers. Alle werkzaamheden, van schoonmaak tot conservator en van gastvrouw/-heer tot aan het bestuur, worden uitgevoerd door mensen die zich in teamverband inzetten voor het museum.

Heb jij ook een aantal uren per week beschikbaar, zie jij wat er moet gebeuren en steek je ook graag je handen uit de mouwen om het op te lossen? Ontdek hoe leuk en dankbaar het is om als vrijwilliger te werken bij ons team en sluit je aan!

Voor het ontvangen van onze bezoekers, zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden onze gasten welkom te heten, wegwijs te maken in ons museum en uitleg te geven over wat er in ons museum is te zien en te beleven.

Indien u interesse heeft kunt u dit kenbaar maken door uw cv en een korte motivatie te zenden naar: info@hendrickhamelmuseum.nl

Stageplekken beschikbaar!

Aan zelfstandige en creatieve studenten hebben wij de mogelijkheid een stageplek te bieden. Wij denken daarbij aan:

  • Studenten Koreaanse taal, die ons kunnen helpen de bewegwijzering in het museum en onze website van de Koreaanse taal te voorzien, maar ook misschien audiotours kunnen ontwikkelen.
  • Studenten die onderzoek zouden willen doen en de voetstappen van Hendrick Hamel willen volgen in zijn VOC tijd en projecten kunnen initiëren die een toevoeging kunnen leveren aan het museum en de historie.
  • Studenten die een marketingplan willen maken om Hendrick Hamel meer bekendheid te geven.
  • Studenten die vinden dat Hendrick Hamel een eigen film verdiend en willen onderzoeken wat daarvoor de mogelijkheden zijn.
  • Alle studenten die nieuwe ideeën hebben op wat voor vlak dan ook en daar tijd en energie in willen steken.

Stuur ons een mailtje en laat ons weten wat jouw visie is.
info@hendrickhamelmuseum.nl

Vacatures

Manager Facilitaire Zaken

Voor uitbreiding van ons Management Team zijn wij op zoek naar een derde persoon die zich bezig zal houden met facilitaire management taken, waaronder museumwinkel, technische zaken, aantrekken nieuwe vrijwilligers, receptie bemensing, training van vrijwilligers, schoonmaak en horeca activiteiten.

Indien u interesse heeft kunt u dit kenbaar maken door uw cv en een korte motivatie te zenden naar: info@hendrickhamelmuseum.nl

Gastvrouw/gastheer

In deze functie ben je het gezicht en visitekaartje van het museum. Je zorgt voor een gastvrije ontvangst van alle bezoekers en de verkoop van de toegangskaarten. Je geeft desgevraagd uitleg over de Hamelcollectie en de expositieroute en je licht de mogelijkheden van de audiotour en de overige faciliteiten van het museum toe.

Het belangrijkste voor deze functie is natuurlijk je vriendelijke serviceverlening. Je bent klantgericht en vindt het leuk om het bezoek op enthousiaste wijze wegwijs te maken. Naast beheersing van de Nederlandse taal is het prettig als je je kunt redden in het Engels, aangezien ook anderstaligen graag het museum bezoeken. Het museum is geopend op woensdag tot en met zondag van 13:00 tot 17: 00 uur.

Ben je 1 of meerdere van deze dagdelen beschikbaar en enthousiast over deze vrijwilligersfunctie? Dan komen wij graag met jou in contact. Stuur een mailtje naar info@hendrickhamelmuseum.nl.

Secretaresse

Wij zijn op zoek naar een secretaresse.
Informatie volgt binnenkort.

© 2024 - Hendrick Hamel Museum