Exposities 2017

cultural enrichment

The Era of Cultural Enrichment

Zaterdag 4 november aanstaande is in het Hendrick Hamel Museum te Gorinchem tussen 12.30 uur en 17.00 uur open huis ter gelegenheid van onze nieuwe wisselexpositie. Milan Rijnders is in juni 2017 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten met zijn project The Era of Cultural Enrichment. Rijnders heeft in maart 2017 een reis afgelegd door Zuid-Korea. Niet zomaar een reis maar hij heeft met behulp van ‘Het Journaal’ van Hendrick Hamel dezelfde route afgelegd als Hamel in de 17de eeuw heeft gedaan.

expositie-transmitter

Expositie TRANSMITTER

Op donderdag 22 juni 2017 was de opening van expositie Transmitter in het Hendrick Hamel Museum. Deze tentoonstelling is van de Koreaanse kunstenaressen Eun-Joo Kim en Seung-Hee Shin. Boekpresentatie Sibpalki. 14 december 2017 Traditionele Koreaanse Krijgskunsten. De Nederlandse editie van Dr. Choi‟s basiswerk over Sibpalki werd 14 december 2017 gepresenteerd in het Hamelhuis te Gorinchem.

linosneden-met-als-thema-korea

Linosneden met als thema Korea

Met een toespraak opende dinsdagavond 9 mei 2017 Wim Langens, directeur van het Fortes Lyceum in Gorichem, in het Hendrick Hamel Museum de expositie. Terecht trots sprak hij leerlingen, leraren, ouders, en andere belangstellenden toe, want het geëxposeerde werk dat afgelopen weken door zijn leerlingen van Havo-2 van het Fortes Lyceum is gemaakt, doet niet onder voor menig professioneel kunstwerk.

Keramiek & Vormgeving

Keramiek & Vormgeving

Tijdens de culturele route op zondag 9 april 2017 exposeert Marlies Jetses, Gorinchems keramiste en vormgever, bij het Hendrick Hamel Museum in Gorinchem. Marlies Jetses (1959), over haar werk: “De natuur is mijn inspiratiebron. Klei het materiaal waarin ik mij het liefst uitdruk. Klei kan ik voelen en met mijn handen vormgeven.