home-button-nieuws

Nieuws

Onthulling in Gorinchem

Onthulling in Gorinchem

Bijna vier eeuwen nadat de ontmoeting plaatsvond tussen Jan Janszn. Weltevree en Hendrick Hamel op het eiland Jeju in Korea, komen Jan Janszn. Weltevree en Hendrick Hamel weer samen in het Hendrick Hamel Museum te Gorinchem. De onthulling heeft 11 juni jl. plaatsgevonden in het Hendrick Hamel Museum, Kortendijk 67, 4201 KS Gorinchem.
kranslegging-schaarsbergen

Kranslegging Schaarsbergen

Op dinsdag 31 mei 2022 kon ook weer de reünie van de Koreaveteranen op de Oranjekazerne in Schaarsbergen gehouden worden. Het toen pas-opgerichte Regiment Van Heutsz kreeg in 1950 het detachement onder zich dat in Verenigde Naties verband deel zou nemen aan de oorlog in Korea. Na vele wisselingen in opdrachten heeft het regiment nu o.a. de taak de traditie van de Korea strijders, de NPVN, voort te zetten.
Houd de zuiderlingen vast
Het verhaal van de Hamel Heerlijkheid

Het verhaal van de Hamel Heerlijkheid

Wist u dat Hendrick Hamel meer dan alleen Korea ontdekt heeft? Voor het eerst in de geschiedenis vertelt Roy Grünewald als stadsomroeper het verhaal van een heel bijzondere koek, die Hendrick Hamel (gespeeld door Ferdinand Biesheuvel) in Korea heeft leren bakken. Dit recept is doorgegeven aan de voorouders van onze eigen Bakker Bas (gespeeld door Bakker Bas). Deze koek kreeg de naam 'Hamel Heerlijkheid' is nu te koop in zijn winkel. Ga zitten en geniet van dit nooit vertelde, waargebeurde verhaal van een heerlijke koek.
Bart van Genugten

2020 Productie Bart van Genugten

My name is Bart a Dutch travel vlogger and YouTube documentary filmmaker living in Korea. My travel videos explore unique, strange and unknown places with the goal to widen the perspective of my viewers. The stories I tell are about people, culture, history and anything else I find interesting. I just follow my curiosity.