Schilderijen van Ali Stekelenburg

Ali Stekelenburg, geboren in Dalem maar inmiddels vele jaren Gorcumer, is van jongs af aan geïnteresseerd in kunst en dan voornamelijk tekenen en schilderkunst. Ze heeft geprobeerd een dure schildercursus te kopen, maar daar waren haar ouders niet blij mee. Gelukkig voor hen, maar misschien wel jammer voor Ali, kon de bestelling geannuleerd worden…

Ze is opgeleid als activiteitenbegeleider en heeft dit beroep twintig jaar met heel veel plezier uitgevoerd. Maar de schilderkunst bleef trekken. Sinds 1985 heeft ze dit serieus opgepakt en heeft ze vele inspirerende lessen gevolgd bij gerenommeerde kunstenaars zoals Kees van Beuzekom en lessen gevolgd over Willem de Koning.

Schilderijen van Ali Stekelenburg
Schilderijen van Ali Stekelenburg

Zoals elke schilder is het een heel groeiproces om je eigen stijl en vorm te vinden en ook Ali heeft zo’n weg bewandeld. Van de klassieke realistische schilderijen, naar meer abstracte grote en zeker kleurrijke doeken.. Maar ook schilderijen van typisch Gorcumse taferelen. Het plezier in het schilderen spettert er vanaf!

De expositie is te zien van 14 februari tot 31 maart . U bent welkom in het Hendrick Hamel Museum van woensdag tot en met zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur en op de tweede zondag van de maand , Culturele Zondag Gorinchem, van 13.00 tot 17.00 uur.