De opening van de expositie “In verscheidenheid gelijk” was een groot succes! De opkomst van bezoekers overtrof onze verwachtingen. Gelukkig was het weer ons goedgezind, waardoor we ook optimaal gebruik konden maken van de Koreaanse tuin voor alle gasten.  

Na het welkomstwoord van voorzitter Jeroen van Rosmalen en speeches van o.a. Tomas Nagy, directeur van Fijnschilder Academie Art Partout en mevrouw Choi, onder-directeur van de Koreaanse School uit Amsterdam, opende Cordula van der Stadt samen met ambassadeur zijne excellentie Yeondoo Jeong en loco-burgermeester Dick van Santen, de expositie. De kleuren en precisie van de schilderijen ondersteund door originele klederdracht van Nederland en Zuid-Korea deed de bezoeker verwonderen. 

Ook buiten het museum was er bekijks: mensen stapten er van hun fiets om de dames in hun prachtige Hanboks te zien, die de gasten welkom heetten

We kijken terug op een zeer geslaagde dag en nodigen iedereen die nog niet geweest is uit om de expositie met eigen ogen te komen bekijken in het Hendrick Hamel Museum! Dit kan tot 31 december 2021.