Met een toespraak opende dinsdagavond 9 mei 2017 Wim Langens, directeur van het Fortes Lyceum in Gorichem, in het Hendrick Hamel Museum de expositie “Linosneden met als thema Korea”.

Terecht trots sprak hij leerlingen, leraren, ouders, en andere belangstellende toe want het geëxposeerde werk dat afgelopen weken door zijn leerlingen van Havo-2 van het Fortes Lyceum is gemaakt, doet niet onder voor menig professioneel kunstwerk.

De leerlingen hebben, na een korte introductie over het land en de cultuur van Korea, allerlei afbeeldingen en tekeningen bekeken en werd ook het Hendrick Hamel Museum bezocht.  Ze kozen voor het alfabet en de bloesem als uitgangpunt en met deze ideeën en vormen in hun achterhoofd hebben de leerlingen, door middel van de oude techniek van het zelf snijden van stempels, hun eigen fantasie gebruikt om het uiteindelijke resultaat, op papier en op doek te presenteren. Samen met hun bevlogen leerkrachten en de vrijwilligers van het museum maakten zij een expositie die kinkt als een klok.

De expositie is te bezichtigen tot 9 juni tijdens de openingsuren van het Hendrick Hamel Museum, gevestigd aan de Kortendijk 67 te Gorinchem, van woensdag t/m zaterdag van 12.30 – 17.00 uur en tijdens de Culturele Route op zondag 14 mei tussen 13.00 uur en 17.00 uur.