info@hendrickhamelmuseum.nl  |  0183 - 200 100

Route

Het Hendrick Hamel Museum vindt u in het hart van de historische vestingstad in de buurt van de gezellige binnenhaven. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid op loopafstand (zondags gratis) in parkeergarage Kazerneplein, het Paardenwater of op de Bagijnenwal op kop van de Langendijk. Vanaf NS-station Gorinchem en de veerpont is het tien minuten lopen naar het museum.

Adres
Kortendijk 67
4201 KS  Gorinchem
Tel +31 (0)183 – 200 100

Met de auto:
Neem op de A15 of A27 afslag Gorinchem. Volg de borden richting centrum en de aanwijzingen naar parkeergarage Kazerneplein, of de parkeerplaatsen het Paardenwater of de, op de kop van de Kortendijk gelegen, Bagijnenwal. Wilt u doorrijden naar het museum zelf dan dient u zich te realiseren dat het een eenrichting straat is zonder parkeerfaciliteiten.

Lopend of fietsend vanaf het station en veerpont:
Ga rechtsaf de stationsweg op. Bij de rotonde linksaf. U gaat over de Korte en Lange Brug, volgt de Westwagenstraat en de Gasthuisstraat, tot u, vlak voor de haven, linksaf de Kortendijk in slaat. Op nummer 67 vindt u het museum.

Komt u met de veerpont aan dan loopt u vanaf de aanlegplaats rechtsaf langs de Koreaanse Dol Hareubangs, twee manshoge beelden van vulkanisch gesteente van het Koreaanse eiland Jeju, die Gorinchem tegen rampspoed beschermen, door de poort over het Eind, rechtdoor door de winkelstraat de Langendijk, steekt u aan het eind de Westwagenstraat recht over en loopt u, binnen 7 minuten de Kortendijk op.